ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

Артикли

ЕТНОЛОШКА ИЗЛОЖБА „ГЕВГЕЛИЈА НИЗ ВЕКОВИ„


КАЛЕНДАР НА КУЛТУРНИ НАСТАНИ 2017

ЈАНУАРИ

Коледарски огнови

ФЕВРУАРИ

Саем на книгата

МАРТ

“За тебе љубов моја“

Изложба “Подарок за мама“

АПРИЛ

“Априлијада“

Ѓура Мара

Аеромитинг

МАЈ

Гевгелија денс

Најдобри за најдобрите СОУ “Ј.Јосифовски“

Детски музички фестивал „Калинка“

ЈУНИ

Спасовден - Распеана чаршија

Караван на книгата

Меѓународна ликовна колонија „Аполонија“

Завршен концерт на ООМУ “Васо Карајанов“

Концерт на меѓународниот натпревар на млади пијанисти

ЈУЛИ

Гевгелиско културно лето

АВГУСТ

Уменски денови-меѓународна ликовна колонија-Ума

Мултимедијален арт фестивал БОШ

Годишна ликовна изложба на Мултимедија центар

Смоквијада

Mеѓународна изложба од графичка колонија “Гевгелија“

Струшките вечери на поезијата во Гевгелија

Годишен концерт на КУД Браќа Толеви

СЕПТЕМВРИ

Концерт по повод 8 септември

ОКТОМВРИ

СРВ фестивал

НОЕМВРИ

Фолклорен ѓердан

Младите музичари за Гевгелија

Изложба на ДЛУГ

“Седмоноемвриска културна недела“

Завршна манифестација “Месец на книгата“

ДЕКЕМВРИ

Одбележување на 130 годишнината од прогласувањето на Гевгелија за град

Новогодишен концерт на ООМУ Васо Карајанов

Годишен концерт на ансамблот “Бојмија“

Новогодишен концерт на хорот „Гортинија“

Претстава “Дедо мраз пак кај нас“

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________