ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

НОВИ СЕМАФОРИ НА ДВЕ ГЕВГЕЛИСКИ СООБРАЌАЈНИЦИ

На две сообраќајници во Гевгелија наскоро ќе бидат поставени нови семафори. Изведбените работи на крстосницата на ул.„Ристо Фршинин“ со ул.„Мирче Ацев“/„Рајко Жинзифов“ веќе започнаа.

 На оваа крстосница ќе се постави семафорска инсталација со 4 столба за возачки латерни, со висина од 4 метри, како и столбови за пешаци со сите потребни елементи.Веднашпотоа ќе започнат изведбените работи за поставување на семафорска сигнализација на крстосницата на „Булевар Гевгелија“ со ул.„Деко Ковачев“ во Гевгелија. На оваа крстосница ќе се постави семафорска инсталација со 4 столба семафорски конзоли,  со висина од 6 метри, со должина на крак од 5 метри, како и столбови за пешаци со сите потребни елементи. Работите ги изведува ДИГИТАЛ ДОО Струмица, кој на јавниот повик и електронска аукција даде најповолна понуда. Имено, целиот зафат ќе чини 3.374.800 денари, средства кои се обезбедени од општинскиот буџет.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________