ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СИСТЕМ 48

Во општина Гевгелија беше одржана јавна презентација на Систем 48 на која беше соопштено дека во периодот од 16 до 31 март 2017 гопдина преку овој систем 0д страна на граѓаните биле пријавени 18 барања.

Од пријавените барања по телефон, СМС порака или лично 8 биле решени во рок од 48 часа, а другите се во постапка на решавање. Најголемиот број од пријавените барања - 8 се однесуваат на дефекти на уличното осветлување, 5 во делокругот нна работењето на ЈПКД„Комуналец“, а преостанатите барања биле наменети за инспекциските служби и одделенијата за урбанизам и за комунално уредување.На презентацијата беше речено дека граѓаните и натаму се жалат на кучињата скитници, иако, од страна на ЈПКД„Комуналец“ е ангажирана ветеринарната станица „Анри вет“ за нивно заловување. Оттука и изразената иницијатива во рамките на ова претрпијатие да се организира посебна служба и изгради стационар за кучињата-скитници.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________