ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО ПЕРИОДОТ ОД 16 ДО 23 МАЈ „ЕУ АВТОБУСОТ„ ЌЕ ГО ПОСЕТИ НЕГОРЦИ

 Во врска со најавената посета на ЕУ автобусот на село Негорци, општина Гевгелија, денес, во просториите на општината  се одржa работна средба на градоначалникот Иван Франгов со претставниците на ЕУ Инфо центарот а во врска со договарање на  деталите околу посетата на ЕУ автобусот.

Имено, и оваа година, во пресрет на Денот на Европа, Делегацијата на Европската Унија во Македонија ја организира традиционалната кампања "ЕУ автобус" koj во периодот од 16 до 23 мај ќе посетиi 5 населени места во Македонија, меѓу кои и населеното место Негорци. Целта на овој караван е запознавање на локалното население од прва рака за тоа како финкционира ЕУ, за процесот на прием во Европската унија , како и за европските фондови наменети за земјоделците,малите и средни претпријатија, училишта и јавната администрација.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________