ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ОФИЦИЈАЛНО ОТВОРАЊЕ НА ПАРАГЛАЈДИНГ ПОЛЕТИШТЕТО НА КОЖУФ

На Кожуф планина ќе биде одржано првото Параглајдинг истражување. Официјалното отварање на полетиштето од Кожуф планина ќе се случи на 22-23 април 2017 година (сабота и недела).

По припремата на полетиштето со механизација и финализација, на крајопт од викендот следува тест летање. Полетиштето е над с.Серменин, на 24км од Гевгелија. За таа цел организиран бесплатен превоз со теренско возило, за последните 4 км макадам пат. Стартот е насочен кон исток и југ, а предвидено е околу 8000 метри квадратни за слетување.

Организаторот го задржува правото да го одложи собирот, доколку временските услови се неповолни. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________