ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ПРВО ПАРАГЛАЈДИНГ ИСТРАЖУВАЊЕ ВО ГЕВГЕЛИЈА

На Кожуф планина, во организација на параглајдинг клубот „Пеликан екстрем“ од Гевгелија, а помогнато од општина Гевгелија,  беше одржано првото Параглајдинг истражување. Официјалното отварање на полетиштето од Кожуф планина требаше да се случи на 22 април, во саботата, но поради силниот ветер тоа беше одложено за наредниот ден, недела, 23 април во 13 часот.

Околу 60 параглајдеристи од Република Македонија учествуваа на ова истражување и на ова прво тест летање.. 

Полетиштето е над с.Серменин, на 24км од Гевгелија. Членовите на Пеликан клубот изминатиот период ја завршија  подготовката  на полетиштето со механизација и финализација. Стартот беше насочен кон исток и југ, а предвидени беа околу 8000 метри квадратни за слетување. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________