ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО ПТЦ „ВИНОЈУГ“ КАЈ БОГОРОДИЦА ОСТАНАА УШТЕ 9 МИГРАНТИ

Во Прифатниот транзитен центар за мигранти „Винојуг“ останаа само уште 9 мигранти, од кои 2 мажи, 2 жени и 5 деца. Според податоците на Граничната полиција на котата К-59 нема мигранти ситуацијата е мирна, а не се забележани нови мигранти.

А, тоа значи дека во изминатите 24 часа нема евидентирано мигранти кои нелегално влегле во Република Македонија од соседна Грција. Последниве денови бројот на мигрантите е намален од 15 на 9, бидејќи повеќето од нив се враќаат назад. Истовремено, поради засилената гранична контрола од страна на македонските и европските полицајци намалени се и нелегалните влегувања на миграните од соседна Грција.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________