ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО МАЈ - ЗА ТРИПАТИ ПОГОЛЕМИ ВРНЕЖИ ОД ПРОСЕЧНИТЕ

Во мај 2017 година се регистрирани натпросечни количества на врнежи од дожд. информираат во УХМР.

Така, два до три пати повисоки месечни количества на врнежи од дожд во мај биле регистрирани во Гевгелија, како и во Охрид, Прилеп, Скопје, Штип и Струмица. Што се однесува пак до средните месечни температури на воздухот во мај се движеле од 11.1 степени Целзиусови во Лазараполе до 19.5 степени Целзиусови во Гевгелија. Споредено со многугодишните просечни вредности овие температури незначително отстапуваат . Карактеристично е што во првата и втората декада од месец мај температурите биле повисоки од просечните, додека во третата декада биле пониски за еден до два степени.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________