ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ИЗВРШЕНА ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ

Акција за уништување на ларви од комарци, односно ларвицидна дезинсекција на местата каде има стоечка вода во општина Гевгелија заврши. 

Претставници од компанијата „Зотокс“, која ја спроведува дезинсекција, нагласуваат дека ова е првата мерка за заштита од комарци која предвидува ставање таблети против ларвите од комарци во сите места со стоечка вода лоцирани покрај реката Вардар. Ова е првата заштитна акција од комарци, а следуваат уште два – авионско прскање против комарци. Акцијата ќе се спроведе во рамките на Југоисточниот плански регион, а со авионско прскање ќе бидат заштитени териториите на сите десет општини. Покрај ова, беше извршена дератизацијата за сузбивање и намалување на штетните глодари. Во акцијата беа користени специјални препарати против глодари, кои беа  поставени во повеќе од 1.800 шахти од фекалната и атмосферската канализација на територијата на општина Гевгелија.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________