ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ПРЕВЕНТИВНА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

На денешната јавна презентација на Систем 48 во општина Гевгелија беше побарано од ТППЕ-Гевгелија да изврши увид на теренот и контрола на сите јавни, но и други површини, поради нараснатите треви предизвикани од дождливото време.

И покрај тоа, во пресрет на летната сезона и опасноста од пожари, неминовна е потребата од преземање на сите превентивни заштитни мерки, истакна градоначалникот на општина Гевгелија Иван Франгов, нагласувајќи дека ТППЕ-Гевгелија заедно со екипите на ЈПКД„Комуналец“ треба веднаш да преземат мерки за косење на тревата на сите јавни површини, како прецентивна заштита од пожари. Додека пак инспекциските служби да извршат контрола и доколку се констатираат затревнати приватни површини да се задолжат сопствениците да ги искосат, во спротивно обврската да ја изврши ЈПКД„Комуналец“ на сметка на приватните сопственици.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________