ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ПРИЕМ ВО ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА НА УЧЕНИЦИТЕ ПРВЕНЦИ НА ГЕНЕРАЦИЈА

Градоначалникот на општина Гевгелија, Иван Франгов денеска приреди свечен прием за првенците на генерација 2016/17 од основните училишта во Гевгелија.

Димитар Лешев од ООУ Крсте Мисирков, Софија Маркова од ООУ Ристо Шуклев, Верица Добарџиева од ООУ Климент Охридски и Ева Петкова од ООУ Владо Кантарџиев добија парична награда во вредност од 5.000 денари. Честитајќи им го успехот во деветгодишното школување, градоначалникот им посака среќа и успех и во средното училиште, и во иднина да учат и да се стекнуваат со нови знаења бидејќи, како што им рече, никој не може да им го земе нивното знаење.Наградените ученици се заблагодарија на градоначалникот за неговиот прием и добиената парична награда и го информираа за тоа каде ќе го продолжат своето образование.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________