ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО ПТЦ„ВИНОЈУГ“ САМО 12 МИГРАНТИ, НО, ИЛЕГАЛНИТЕ ПРЕМИНУВАЊА НЕ ЗАПИРААТ

Во Прифатниот транзитен центар за мигранти "Винојуг", крај македонско-грчката граница ситуацијата е мирна. Според  податоците од Подрачната единица на РЦУК Гевгелија моментално во ПТЦ има присутни 12 мигранти, од кои 2 мажи, 3 жени и 7 деца.

Исто така, е мирно и на К-59, велат во Граничната полиција, каде што нема забележано мигранти. Но, затоа пак, повремено, и  натаму преку македонско-грчката граница има обиди за илегално влегување во нашата земја. Според информацијата на ИОМ, во изминатите 24 часа, има евидентирано 6 мигранти (5 мажи од Пакистан и 1 од Индија), кои нелегално влегле на територијата на РМ.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________