ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО НЕДЕЛА – АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

Во недела, на 30 јули 2017 година, во општина Гевгелија ќе се изврши авионско прскање за заштита од комарци. Прскањето ќе се изврши наутро, во периодот од 05 до 08  часот, на целата територија на општина Гевгелија.

 Заради тоа, сите одгледувачи на пчели за време на прскањето задолжително треба да ги преземат сите неопходни мерки за заштита. Во случај да не се изврши прскањето заради неповолни  временски услови, истото ќе биде одложено  за 31.07.2017 година (понеделник) во истото време. Инаку, авионското прскање против комарци истовремено ќе се изврши на териториите на сите десет општини, кои се дел од Југоисточниот плански регион. Предвидено е уште едно авионско прскање на почетокот од последната декада на август. Во текот на јуни општина Гевгелија организираше самостојно теренско прскање против ларви од комарци.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________