ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА НА 14.МЕСТО НА ВЕБ-БАРОМЕТАРОТ

Центарот за управување со промени и Здружението за одржлив развој АЛКА, со поддршка на ЕУ и Британската амбасада, го спроведоа проектот “Граѓанинот на прво место”, чија основна цел беше подобрувањето на транспарентноста на единиците на локалната самоуправа преку воспоставување стандарди за отворени податоци на локално ниво, со цел подобро вклучување на граѓаните и граѓанските организации во следењето на работата и донесувањето одлуки од страна на општините.

 

За таа цел беше спроведена анализа на транспарентноста на веб страниците на единиците на локалните самоуправи со цел да се утврди колку тие транспарентно објавуваат информации кон граѓаните и заинтересираните страни.

Така, според Веб-Барометарот за транспарентноста на сите 80 општини и градот Скопје, како вредностите во 8 урбани центри, општина Гевгелија се наоѓа на 14 место.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________