ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЈАВНОСТА

Во врска со одредени шпекулации кои се појавија на одделни електронски  портали дека општина Гевгелија уништува тендерска документација, сакаме да ја известиме јавноста дека општина Гевгелија врши редовно уништување на старата архива, согласно решенијата на Државниот архив на Република Македонија. Таков беше случајот и со денешното изнесување и уништување на документиран материјал со изминат рок, а не на архивски материјал. Поточно, за уништување на Службени листови од поранешна СФРЈ.

 Уништувањето на архивата е извршено според Решението за согласност за уништување на документираниот материјал од Државниот архив на Република Македонија, издадено по барање на општина Гевгелија и увидот на предложениот материјал од страна на Државниот архив на Македонија. Тоа е редовна и вообичаена законска постапка, која се врши заради ограничените просторни услови. 

      Оттука ги оценуваме како злонамерни сите непроверени објави и информации со кои за една редовна законска постапка на јавноста и се пласираат лажни информации. 
БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________