ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ДОДЕЛЕНИ 40 КОМПОСТЕРИ

Во општина Гевгелија се доделени 40 компостери на заинтересирани граѓани, во рамките на проектот на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион “Размислуваме за компостирање - Посветени на одржување на органскиот синџир”.

Станува збор за 400 компостери, кои се распределени во 10-те општини од Југоисточниот регион на Република Македонија. Односно, во општините Гевгелија, Босилово, Валандово, Василево, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш Богданци, Струмица. 

На инфо денот, организиран во Гевгелија, граѓаните се запознаа со начинот на употреба на компостерите, состојките кои се користат за создавање на компост, одржувањето на компостерите итн. Така, лицата кои се здобиле со компостер, како и лицата кои се заинтересирани за компостирање, беа запознаени од експертите со процесот на компостирање и сѐ што е поврзано со  компостирањето.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________