ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ПРОДОЛЖУВА РЕДОВНАТА САНАЦИЈА НА УЛИЧНИТЕ ДУПКИ

Во општина Гевгелија денес се одржа јавна презентација на Систем 48 на која беше соопштено дека во периодот од 16 до 30 септември од страна на граѓаните преку овој систем биле пријавени 8 барања.

Половината од овие барања веднаш се решени, а другите проследени за решавање на надлежните служби. Најповеќе барања се однесуваат на дејноста на ЈПКД„Комуналец“ и на уличното осветлување. Од страна на ЈПКД„Комуналец“ беше соопштено на презентацијата дека продолжува акцијата за крпење на уличните дупки. Согласно пријавените барања од страна на граѓаните, како и направениот увид на теренот. По санација на дупките на улиците „Деко Ковачев“ и „Сараевска“, ќе се санираат и дупките на „Солунска“, улиците околу новиот Градски пазар, како и на улицата „Петар Мусев“.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________