ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЕДУКАЦИЈА НА ЧЛЕНОВИТЕ НА ИЗБИРАЧКИТЕ ОДБОРИ

Општинската изборна комисија денес и утре организира работилници за задолжителна едукација на членовите на избирачките одбори.

Работилницата ќе се изведува од 10 до 16 часот, во кој период членовите на избирачките одбори во три групи ќе ги следат упатствата за одржување на претстојното гласање за градоначалник и членови на Советот на општината, закажани за 15 октомври. Имено, во општина Гевгелија граѓаните ќе гласаат на 37 избирачки одбори, а покрај членовите и замениците избрани од страна на ДИК, во одборите членуваат и претставници двете политички партии кои учествуваат во трката за градоначалник, како и четирите партии и група на граѓани кои учествуваат со свои кандидати за советници. Обуката се одржува во малата сала на Народниот театар во Гевгелија. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________