ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СИСТЕМОТ 48

На денешната јавна презентација на Систем 48 часа беше соопштено дека во текот на месец октомври преку овој систем биле доставени 24 барања од страна на граѓаните, од кои 11 биле веднаш решени, 11 проследени за решавање дп надлежните служби, а 3 се во тек на решавање.

Најголемиот број од поднесените барања се однесуваат на дефектите на уличното осветлување - 19, 5 за работењето на ЈПКД„Комуналец“, 4 за инспекциски надзор и 1 за комунални работи и локални патишта.

Градоначалникот на општина Гевгелија се заложи за унапредување на Системот 48, искористување на сите можности што ги нуди, негово надградување и поголема координација на општинските одделенија и сектори. Се со цел, да се решат барањата на граѓаните и задоволат нивните потреби, бидејќи тоа е и основната цел на системот што функционира во општина Гевгелија. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________