ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!



Please update your Flash Player to view content.

ПОГОЛЕМО ВНИМАНИЕ И ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ ВО ГРЕЈНАТА СЕЗОНА

Во пресрет на зимската грејна сезона, ТППЕ-Гевгелија ги известува граѓаните за потребата од поголеми заштитни мерки поради опасноста од избувнување на  пожари. Особено при греење со дрва, јаглен и брикети треба да се води сметка за:

 

-Безбедно складирање и чување на огревниот материјал;

-Редовно чистење на оџаците, односно најмалку двапати во сезоната и еден пат вон сезоната;

-Поставување на заштита од жар и пепел пред ложиштето на огнот;

-При потпалување и разгорување на огнот да не се користи запалива течност;

-Запаливите предмети да бидат подалеку од изворот на топлината;

-Запалениот оџак не смее да се гасне со вода;

-Пепелта и другите остатоци од огнот да се исфрлаат на безбедно место.

Исто така, треба да се обезбедат заштитни мерки при греењето на течни горива, почнувајќи од локацијата и резервоарот на течното гориво, кои треба да бидат според пропишаните стандарди, па се до редовниот преглед и контрола на котлите за парно греење.

            Во случај на потреба задолжително да се побара совет или помош од ТППЕ-Гевгелија. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________