ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО ПТЦ ВИНОЈУГ САМО ЧЕТВОРИЦА МИГРАНТИ.

 Моментално во ПТЦ Винојуг, на македонско-грчќката граница, има 4 мигранти. Дневно бројката на фатени мигранти се движи од 10 до 15 мигранти. Истите од страна на безбедносните служби се процесираат и се враќаат во земјата од која дошле.

Претходно од страна на Црвениот Крст им се пружа неопходната помош во храна, облека и медицинска нега. Информацијата за бегалците беше презентирана на последниот состанок состанок на ПЕ на РЦУК во Гевгелија, на кој присуствуваа претставници на другите надлежни органи во општините Гевгелија И Богданци. Покрај ова на состанокот станма збор и за влошената состојба со патот на потегот од мостот на Сува река до ПТЦ Винојуг. По што произлезе и барањето до „Македонија пат“ доколку се во можност да го порамнат патот.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________