ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ИЗВРШЕНА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА КАНАЛИЗАЦИОНИТЕ ШАХТИ

Извршена е есенската дератизација на шахтите од канализациониот систем за отпадни води во Гевгелија и околните населени места. Во над 1200 шахти поставени се парафински коцки за уништување на стаорци. Акцијата е спроведена најпрво во Гевгелија, а потоа и во населените места Миравци, Негорци, Богородица, Прдејци и Мрзенци, каде што функционираат канализациони системи.

 Изведувач на акцијата беше фирмата „Зотокс“ ангажирана по пат јавен повик. Слична акција за дератизација беше спроведена и изминатата пролет, согласно годишната Програма за дератизација за 2017 година. Имено, со оваа програма предвидено е два пати годишно да биде организирана дератизација на канализационите системи. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________