ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ПО ПОВОД „МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА„

Вчера, во хотел „Аполонија“ се одржа завршната манифестација по повод "Meсецот на книгата". Организаторот, библиотеката „Гоце Делчев„ги додели наградите на најдобрите ученици кои учествуваа на наградните конкурси за основните и средното училиште како и на наградите од натпреварот за рецитирање и квизот во знаење од литература. Наградени ученици од наградниот конкурс за есеј за средно образование се:

 

Марија Павлоска-прво место

Сани Раданлиева-второ место

Атанас Атанасов-трето место

Наградени ученици од наградниот конкурс за расказ за основно образование се:

Даниела Јованова-прво место

Наде Чокова-второ место

Трајче Ефтимов-трето место

Наградени ученици од наградниот конкурс за дизајн на корица за основно образование се:

Тања Купова-прво место

Анастасија Франгова-второ место

Ана Трајкова-трето место

Наградени ученици од напреварот во рецитирање се:

Анастасија Миленковиќ-прво место

Викторија Попова-второ место

Марија Лазарева-трето место

Ѓургица Петрова-четврто место

Тодор Марков-најмлад рецитатор

Наградени ученици од квизот во знаење од литература се:

прво место: Тоше Николов и Слободан Деловски од ООУ "Климент Охридски"-Миравци

второ место: Георге Демерџиев и Нела Николова од ООУ "Ристо Шуклев"-Негорци

трето место: Викторија Попова и Марија Вацева од ООУ "Владо Кантарџиев"-Гевгелија.

Сите наградени добија по една убава книга и пофалница од страна на библиотеката „Гоце Делчев„

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________