ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ПОБАРАНО АЖУРИРАЊЕ НА ДОНЕСУВАЊЕТО НА 25 УП КОИ СЕ ВО ПОСТАПКА


Во моментот во општина Гевгелија во постапка се наоѓаат 25 урбанистички планови, од кои 18 ДУП, 4 УП за населени места, 2 УП за воннаселени места и 1 ЛУПД. Заради забрзување на постапката и деблокирање на донесувањето на урбанистичките планови, градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков,

заедно со раководните лица на Секторот за урбанизам, оствари средба со министерот за транспорт и врски  Сугаревски и неговите соработници. Притоа, беше побарано поефикасно постапување и забрзување на постапката околу доставените плански документи. Се со цел, да им се овозможи на заинтересираните инвеститори во општина Гевгелија, кои сакаат да инвестираат во индивидуални или колективни станбени објекти, како и во стопанско-деловни капацитети, да ги реализираат своите проекти.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________