ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ПИСМЕНОСТ

На 6 февруари 2018 година, во вторник во Гевгелија ќе се одржи вечер на Македонскиот јазик и литература на фонот на македонската писменост, по повод патрониот празник на ЈОУ Библиотека "Гоце Делчев" - Гевгелија. Гости на вечерта ќе бидат проф. Димитар Пандев и академик Георги Старделов.

Во музичкиот дел ќе настапи хорот "Гортинија" со византиско пеење

Вечерта ќе се одржи во малата сала на Народен театар, со почеток 19,30.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________