ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

КОНСТИТУИРАН ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ

Во општина Гевгелија е одржана конститутивна седница на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот. Во ова самостојно тело членуваат претставници на надлежните државни органи и институции, на образовните и другите општински институции од делокругот на сообраќајот. За претседател на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот

е избран Томе Илков, а за секретар Мирјана Гелебешева.

На седницата новоизбраните членови беа запознаени со Деловник за работа. Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот е самостојно општинско тело, кое ги се грижи и работи за унапредување на безбедноста во соообраќајот на патиштата во општина Гевгелија.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________