ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЈАНУАРСКИТЕ СМЕТКИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ ПОЕВТИНИ, НО БЕЗ УСЛУГА ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ВОДАТА

Јануарските сметки за комунални услуги во општина Гевгелија ќе бидат пониски, бидејќи ќе ги содржат само потрошувачката на вода за пиење и за одведување на отпадните води. А, тоа значи дека јануарските сметки за овие комунални услуги во споредба со декемвриските ќе бидат за 2 денари пониски.

Советот на општина Гевгелија, на последната седница минатата година, врз основа на пресметките и утврдените рамки од Регулаторната комисија одлучи овие комунални услуги наместо досегашните 19,14 денаридаизнесуваат 17,62 денари.

Војануарскитесметкинемадабидевклученапотрошувачкатазапречистувањенаотпаднитеводи. Во  ЈПКД„Комуналец“ објаснуваат дека оваа услуга не е воведена, бидејќи процесните гаранции во јануари не биле завршени. Имено, согласно договорите за изведба на Пречистителната станица кај Гевгелија, беше потребно да се потврдат гаранциите дадени на тендерот, и тоа, гаранцијата за постигнатите параметри на водата и гаранцијата за потрошувачката на енергија.

Се очекува, новата услуга за пречистувањето на отпадните води да биде воведена во сметките кон граѓаните и во фактурите кон правните лица за месец февруари 2018 година. Односно, од тогаш да се пресметнува новата услуга согласно новата цена за оваа услуга.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________