ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

РАСПРЕДЕЛЕНИ СРЕДСТВАТА НА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ 2017

 

Советот на општина Гевгелија на вчерашната седница донесе одлука за надоместок на трошоците на организаторите на изборната кампања за локалните избори 2017 година, на кои им се исплаќа од општинскиот буџет по 15 денари за секој добиен глас.

Така, според вкупно добиените 15.593 гласови за членови на Советот и за градоначалник, на Коалицијата на СДСМ треба да и се исплатат 233.895 денари. На Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ за освоените вкупно 10.928 денари ќе им се исплатат 163.920 денари, на Група избирачи Томе Ќичуков за освоените 1989 гласови ќе им се исплатат 29.835 денари, а на Левица за освоените 340 гласови - 5.100 денари.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________