ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВЕЛИГДЕН-ПРЕКРАСЕН ДЕН СО СОНЦЕ ПОЗЛАТЕН

На 4 април 2018 година ЈОУ Дом на културата „Македонија“ од Гевгелија, во пресрет на Велигденските празници, организира музичко-поетска вечер „Велигден-прекрасен ден со сонце позлатен“. На вечерта стихови од народната и современата поезија ќе рециутираат Петар Јанчев, Анастасија Миленковиќ, Мартина Смилкова, Ана Кокочева, Милчо Јованов, Теодора Гошева и Марија Јанчева. Додека пак во музичкиот дел ќе учествува ансамблот „Бојмија“ од Гевгелија.

Настанот ќе се одржи во Народниот театар во Гевгелија, со почеток во 19 часот, а влезот е слободен.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________