ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЗАЕДНИЧКО ВАПСУВАЊЕ ЈАЈЦА ВО УСТАНОВИТЕ ЗА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Во пресрет на Велигденските празници, општина Гевгелија на 150 социјално загрозени семејства им донира велигденски јајца. По една табла јајца добиваат корисниците на постојана парична помош и на социјална парична помош, според евиденцијата на Меѓуопштинскиот центар за социјална помош. 

Исто така, јајца им се поделени и на Дневниот центар за лица со посебни потреби и на центарот за деца со посебни потреби „Мајка Тереза“. Имено, во овие установи во пресрет на Велигденските празници се организира организира заедничко вапсување на јајцата од страна на штитениците.

Корисниците на социјална помош јајцата можат да ги подигнат во бараката зад општинската зграда, каде што е сместен Систем 48.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________