ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО ПРАЗНИЧНИОТ ВИКЕНД БЕЗ СООБРАЌАЈЌИ

Во текот на изминатата недела, вклучувајќи го и продолжениот празничен викенд за Велигденските празници на подрачјето на Полициската станица Гевгелија, не се случила ниту една сообраќајна незгода.

Затоа пак во овој период  биле спроведени 4 зајакнати акциски контроли  „Брзо возење“ при што по акциите откриени се вкупно 9 прекршока и 6 останати. Исто така, се спроведени 3 зајакнати акциски контроли „Општа контрола на возила и возачи“, при што се откриени 6 прекршока , потоа, се спроведени 5 зајакнати акциски контроли „Неправилно и непрописно пристигнување“, при што се откриени 2 прекршока  и  3 зајакнати акциски контроли „Неправилно запирање и паркирање “ при што  се откриени 4 прекршока по акцијата.

Во изминатава недела биле регистрирани две кражби, и тоа, во нива, односно двор, при што биле украдени дрва од орев и велосипшед, а биле причинета штета од 8.000 денари. 

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________