ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

16-та РЕГИОНАЛНА ПЕНЗИОНЕРСКА РЕВИЈА НА ПЕСНИ МУЗИКА И ИГРИ ВО ГЕВГЕЛИЈА

Во сабота, на 5 мај, во Гевгелија ќе се одржи 16.Регионална ревија на песни, музика и игри на пензионерите од регионот.

Домаќин на ревијата е Здружението на пензионерите-Гевгелија, а гости ќе бидат пензионерите од Велес, Кавадарци, Неготино, Демир Капија, Валандово, Богданци и Дојран. На ревијата пензионерите ќе се претстават со песни и игри, кои ги негуваат ансамблите и групите формирани во рамките на нивните здруженија.  Ревијата започнува во 10 часот и ќе се одржи во Народниот театар во Гевгелија.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________