ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

СПАСОВДЕН 2018:РАЗНОВИДНА И БОГАТА ПРОГРАМА

СПАСОВДЕН 2018

Гевгелија

14 – 17 мај

Програма

 

14 мај 2018 ( Понеделник)

 

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ                                                                              Народен театар

Македонска опера и балет                                                                                     20.00 ч.

 

Солисти: Ана Ројдева Талевска, Александра Лазаревска-Василев,

Злата Тосевска,Дејан Стоев,Невен Силјановски

 

Пијано: Елена Силјаноска

 

 

15 мај 2018 (Вторник)

 

Театарска претстава                                                                                     Народен театар 

ПРВО ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ...

20.00 ч.

Режија: Ѓорги Ризески

Играат: Роберт Ристов, Мирјана Поповска Ристов, Дарко Вељиќ

 

Тетар КРИК

 

16 мај 2018 (Среда)

 

Промоција нароманот „Еретички писма“                                                Народен театар

од СТЕФАН МАРКОВСКИ                                                                            (мала сала)

                                                                                                                                  12.00 ч.

 

РАСПЕАНА ЧАРШИЈА – ТРБА, ТРБИ...Шеталиште кај Фонтаната

.

Дефиле на учесниците                                                                                         19.00 ч.

 

Концерт -Настапуваат:                                                                                        20.00 ч.

 Распеани Гевгеличани

ЗП „Сава Михајлов“-  Гевгелија

Распеани Струмичани

Распеани Валандовчани

Распеани Радовишани

КУД Неретва-Јабланица

Ансамбал Бојмија - Гевгелија

 

 

17 мај 2018 (Четврток)

 

ВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ     Народен театар

20.00 ч.

Ансамбл ТАНЕЦ

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________