ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ГЕВГЕЛИСКИТЕ УЧЕСНИЦИ НАЈДОБРИ НА РЕГИОНАЛНИОТ ДЕТСКИ СЕМАФОР

На  регионалниот натпревар „Детски семафор 2018„ кој се одржа во Струмица, екипата од општина Гевгелија, 

постигна одлични резултати. Трајче Динев од ОУ „Владо Кантарџиев„, во машка и Теодора Николовска од ОУ „Климент Охридски„ во женска конкуренција од големата група, и Александар Ристов од ОУ „Крсте Мисирков„ од малата група, ги освоија првите места. Со ова тие се стекнаа со право да заминат на државниот натпревар „Детски семафор 2018„ кој ќе се одржи наредната сабота, 19 мај 2018 година во Скопје. Во Струмица учениците беа придружувани од претседателот на ОСБСП на Гевгелија Томче Илков и командирот по сообраќај во ПС од ОН Гевгелија, Горан Динев. Ментори на   малата одлична екипа на општина Гевгелија, беа ментори Анита Божинова и Љубица Зумровска и многу среќа на државниот натпревар во Скопје.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________