ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

СПАСОВДЕН 2018:РАСПЕАНА ЧАРШИЈА СО ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ГОСТИ

Утревечер, во пресрет на големиот празник Спасовден, во Гевгелија ќе се одржи голем фолклорен концерт. Годинава на традиционалната манифестација Распеана чаршија, насловена како „Трба, трби“, ќе настапат фолклорни ансамбли и групи од земјата и странство. 

На отворена сцена, на шеталиштето кај фонтаната, во центарот на Гевгелија, ќе настапат Распеани Гевгеличани, ЗП „Сава Михајлов“

-  Гевгелија, Распеани Струмичани, Распеани Валандовчани и Распеани Радовишани. Покрај пеачките групи од целата земја, на концертот ќе настапи фолклорниот ансамбл „Бојмија“ и нивните гости - членовите на КУД Неретва, од збратимената општина Јабланица. 

На концертот кој започнува во 20 часот, ќе му претходи дефиле на сите учесници во манифестацијата.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________