ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

НЕДЕЛЕН СООБРАЌАЕН БИЛТЕН: 32 ПРЕКРШОЦИ ПОРАДИ БРЗО ВОЗЕЊЕ

Во периодот 4 до 10 јуни 2018 година на подрачјето на Полициската станица-Гевгелија, се случиле пет сообраќајни незгоди поради брзо возење (2) и други причини (3). Притоа, едно лице било потешко, а едно полесно повредени.

Причинетата материјална штета изнесува  140.000 денари

Во наведениот период биле спроведени 13 акциски контроли од кои една републичка акциска контрола „Откривање прекршоци кај возачи на мопеди и мотоцикли"  при што не се откриени прекршоци. Спроведена е и една републичка акциска контрола „Откривање прекршоци кај возачи кои возат под дејство на алкохол"  при што  се откриени  2 прекршока. Покрај ова, биле спроведени и 11 зајакнати акциски контроли за откривање на прекршоци „Брзо возење“. При овие акциски контроли биле откриени дури 32 прекршока  поради брзо возење поради што биле изречени и соодветни казни.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________