ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВО СОУ „Ј.ЈОСИФОВСКИ“ ВО ПРВА ГОДИНА СЕ ЗАПИШАЛЕ 174, А МЕСТА ИМА ЗА УШТЕ 200 УЧЕНИЦИ

На 28 јуни 2018 година, во четвртокот, се спроведе второто пријавување во првиот, јунски рок за запишување во средните училишта.

И по вториот уписен рок може да се констатира слабиот одзив на основците за запишување во СОУ„Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија во првата година во учебната 2018/2019 година. Имено, во СОУ „Јосиф Јосифовски“во гимназиското образование се запишале 10 ученика, а има слободни места уште за 86 ученици. За угостителски техничари се запишале 9 ученика, додека има место уште само за 2 ученика. За економски техничар, запишани се 3 ученика, а место има за 26 ученици. Додека пак за мехатроничар се запишале 13 ученика, а место има за уште 13. 

И по вториот уписен рок, за автомеханичарнема запишано ниту еден ученик. Кај угостителската струка, за келнери се запишале 5 ученика, место има за 20, а кај готвачите се запишале 7 ученика, додека места има за 19 ученици. Вкупно во двете пријавувања во јунскиот уписен рок, во ова училиште се запишале во прва година 174 ученици, а слободни места има за уште 200 ученици.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________