ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

АНСАМБЛОТ "БОЈМИЈА" НА ФЕСТИВАЛ ВО ТУРЦИЈА

Ансамблот „Бојмија“ од 7-12 јули 2018 ќе учествува на 32.Интернационален фолклорен фестиивал „Летен Караѓоз“, кој се одржува во градот Бурса, Турција. Овој фестивал спаѓа во групата на најорганизирани и најголеми собири на фолклорни друштва од целиот свет.

Годинава на фестивалот ќе учествуваат и се натпреваруваат групи од 26 земји, меѓу кои и Ансамбл Бојмија од Гевгелија.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________