ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ СОБРАНИ 332 ЕДИНИЦИ НА КРВ

Во текот на јуни во Гевгелија од страна на општинската организација на Црвен крст и Општата болница  биле собрани 60 единици крв.

Тоа несомнено е значаен резултат сметаат во општинската организација на Црвениот крст во Гевгелија, која остварува добри резултати во крводарувањето. Најдобра потврда за тоа се изминатите организирани седум крводарителски акции.

- Изминативе 6 месеци реализиравме седум крводарителски акции од кои собравме вкупно 332 единици крв, што претставува реализација од околу 40 отсто на годишниот план што се задржа на ланското ниво од 800 единици крв. Неколку акции беа откажани или пролонгирани, но во останатите седум редовни акции до крајот на годината, како и оние што вонредно ги планираме и договараме, очекуваме да се доближиме до зацртаните бројки во најхуманата активност - рече Младен Бундов, секретар на гевгелискиот Црвен крст.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________