ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА ДОИЗГРАДБА НА 14 УЧИЛНИЦИ ВО СОУ„ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ“

Општина Гевгелија го потпиша договорот со проектната единица МСИП 2 при Министерството за финансии за доизградбана 14 нови училници во СОУ„Јосиф  Јосифовски“ во Гевгелија.

Како што е познато општина Гевгелија зовој проект ќе го реализира сододелениот кредит од Светска банка. Реализацијата на целиот проект со кој ќе биде надградено западното крило на училиштето ќе чини 38.359.844 денари. Во теке подготовката на тендерската постапка за доградба на новите училници. За  таа цел градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков одржа состанок со Евалациониот  комитет на проектот заради подготовка на тендерот, кој наскоро треба да биде распишан. По окончувањето на тендерската постапка и изборот на најповолен изведувач се очекува да започнат изведбените работи за изградба на нови училници во средноучилишниот центар во Гевгелија.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________