ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ВОВЕДЕН ПРОТИВПОЖАРЕН ВОЗ

Македонски железници-Инфраструктура, го пушти во сообраќај противпожарниот воз (ППВ), кој ќе  интервенира во случај на пожар покрај пругите. Возот е со капацитет од 40 тони вода, лоциран на железничка станица Велес и ја покрива територијата на пругите до Кочани, Гевгелија и Битола. Противпожарниот воз го опслужуваат четири групи вработени железничари

со противпожарен курс.  Секоја група има по три пожарникари кои дежураат 24 часа, и во секој момент обезбедена локомотива. Освен што ќе гасат пожари покрај железничката пруга, железничките пожарникари можат од нивните вагони да препумпуваат вода во противпожарните возила. Така се штеди на време, но и се помага на противпожарните возила кои се на терен. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________