ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ДЕВЕТ КРАЖБИ

Канцеларијата за односи со јавноста на СВР- Струмица соопштува дека во текот на неделата, сметано од 30.07.2018 година до 05.08.2018 година на подрачјето на Полициската станица Гевгелија, се случиле 9 кражби.

И тоа, по една кражба се случиле во нива, на гробишта, на улица и на плажа, а биле ограбени и три куќи. Притоа, биле  украдени  еден  велосипед,  паричник  со лични документи и часовник, пиперки, пет мобилни телефони, три паричници  со лични документи и пари, наочори, алишта. Од кражбите била предизвикана штета од 44.000 денари. Изминатава недела се случила само една сообраќајка, поради алкохол, во којаедно лице билоповредено. Исто така, имало и две нарушувања на јавниот ред и мир поради карање и викање и учество во тепачка. Во наведениот период спроведена биле една републичка акциска контрола „Прекршоци кои ги чинат возачите на велосипед со мотор, мопед и моторцикли“ при што не се откриени прекршоци по акцијата,  освен 1 останат прекршок.

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________