ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

М-Р МИРЈАНА КРСТЕВА МАССЕТИ НА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ВО КУМАНОВО

Гевгелиската уметница М-р Мирјана Крстева Массети учествува на 44-та традиционална интернационална ликовна колонија „Куманово“, што се одржува во Меморијалниот комплекс АСНОМ во „Пелинце“. Колонијата ја организираат Националната Установа Музеј и општина Куманово, а на неа учествуваат 15 академски ликовни уметници од Македонија, Србија, Бугарија и Романија. 

Уметниците ќе престојуваат до 11 август, а ќе работат дела во различни техники, инспирирани од прекрасните предели во околината на општините Куманово и Старо Нагоричане. На оваа, една од најстарите ликовни колонии во Македонија, до сега учествувале околу 500 уметници кои создале над 1500 дела. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________