ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ЗАПОЧНУВА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО

На 5 октомври (петок) започнува одбележувањето на Неделата на детето под мотото „Градиме мостови, чекориме напред“. По тој повод ЈОУ Дом на култура „Македонија“-Гевгелија ја организира манифестацијата за деца „Мојот детски шарен свет“, составена од богата програма и активности.

Децата во Народниот театар во Гевгелија ќе проследат два драмски перформанса од драмското студио „Дон Кихот“-Гевгелија, со почеток во 10 и во 11 часот, со балетска кореографија од ООМУ „Васо Карајанов“-Гевгелија. 

Исто така, ќе можат да се слушнат рефрени од песните од фестивалот „Распеани дечиња“, а свои активности ќе имаат и дечињата од Детската градинака „Детска радост. Децата ќе проследат и видео проекција од филмови за деца како и изложба на детски цртежи од ликовната секција која работи при Пионерски дом- Гевгелија. Со сите овие активности, организаторот ќе се обиде да обои многу детски насмевки. 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________