ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ ВО ООМУ„ВАСО КАРАЈАНОВ“

Ученици од ООМУ „Васо Карајанов“ Љубица Улиш (пијано), Меглена Лазаровска (флејта) и Емилија Николовска (виолина),

го освоија првото место на Меѓународниот натпревар по камерна музика во Кавадарци кој се одржа на 28 и 29 ноември во Домот на културата „Иван Мазов- Климе”. На натпреварот се натпреваруваа околу триста кандидати кои ги покажа своите знаења во повеќе дисциплини.

-Од година во година, натпреварот зазема се поголем замав. Со него покажавме дека постојат многу способни и талентирани млади музичари од земјава и странство. Се надевам дека од нив подоцна ќе произлезат познати музичари кои ќе бидат гордост не само на општината, туку и надвор од неа. Честа и одговорноста да сме дел од овој процес на образование, воспитување и насочување на овие млади таленти е огромна, рече на отворањето Горан Јанев, директор на Основното општинско музичко балетско училиште “Лазо Мицев-Рале”.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________