ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

ФК„МИРАВЦИ“ ПРЕИМЕНУВАН ВО ФК„КОЖУФ“

Во стручно информативното гласило на Фудбалската федерација на Македонија од 23 јануари 2014 година објавена е одлуката на Комитетот за итност на ФФМ од седницата одржана на 21 јануари за преименување на ФК„Миравци“ во ФК„Кожуф“.

Во неа се констатира дека извршената промена на називот на ФК "МиравциЃ" с.Миравци - Гевгелија со седиште во Миравци, во ФК "Кожуф Гевгелија", с.Миравци - Гевгелија, со седиште во Миравци, е направена во постапка предвидена со закон, согласно актите на ФФМ. Сите фудбалери кои се регистрирани за ФК Миравци од Миравци ќе имаат право на настап за ФК "Кожуф Гевгелија" тогаш кога тоа право го стекнале за ФК "Миравци"..

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________